کور / تازه خبرونه / توافق هوانوردی میان افغانستان و ايران امضا شد

توافق هوانوردی میان افغانستان و ايران امضا شد

یادداشت جدید تفاهم نامه جدید همکاری های هوانوردی میان کابل و تهران از سوی یک هیات رسمی افغانستان و ایران به امضا رسید.
هیات جانب افغانستان به ریاست داکتر محمد قاسم وفایی زاده معاون پلان و پالیسی اداره مستقل هوانوردی ملکی و با عضویت خلیل الله ابوی رییس قوانین و معاهدات بین المللی این اداره، فرید پیکار رییس اتحادیه شرکت های هوایی، احمد حسین مروی نماینده وزارت امور خارجه و محمد ابراهیم بارکزی مستشار سفارت افغانستان در تهران در یک سفر رسمی که به تاریخ 12 و 13 ماه اسد انجام شد؛ در جریان دو روز مذاکرات فشرده این یادداشت تفاهم را با مقامات و مسوولان سازمان هواپیمایی کشوری ایران به امضا رساندند.
ریاست هیات ایرانی را محمد خدا کرمی سرپرست سازمان هوا پیمایی کشوری ایران به عهده داشته است.
این یادداشت تفاهم براساس موافقت نامه ترانسپورتی که در سال 1382 میان وزارت هوانوردی سابق افغانستان و سازمان هواپیمایی کشوری ایران، امضا شده، ایجاد شده است.
یادداشت تفاهم جدید، میزان همکارهای هوانوردی و سقف پروازها ‌میان دو کشور را از شش پرواز به 9 پرواز در هفته افزایش داده و بر ایجاد فرصت های برابر و مساوی برای شرکت های حمل و نقل هوایی دو کشور در مارکیت کار، تاکید کرده است.
هم چنان توافق شده است که پس از این،‌ دو کشور نقاط و میادین پروازی شان را نیز گستردش داده و شرکت های ایرانی از چهار میدان بین المللی افغانستان (میدان های هوایی بین المللی حامد کرزی، قندهار، هرات و مزار شریف) پروازهای شان را انجام دهند و شرکت های افغانی نیز می توانند علاوه به مشهد و تهران به بندر چابهار، بندر عباس، زاهدان، بیرجند و جزیره کیش پرواز کنند.
گسترش نقاط پروازی به خصوص در بندر چابهار ایران می تواند از رهگذر اقتصادی برای افغانستان از اهمیت بالای اقتصادی برخوردار بوده و به نقل و انتقالات مسافرین و توریدات و صادرات تجارتی سرعت بخشد.
صدور ویزه براساس تکت شرکت های حمل و نقل هوایی دو کشور از دیگر توافقات مهم این یادداشت تفاهم به شمار می رود و این موضوع در مذاکره با نمایندگان وزارت امور خارجه دو کشور مورد و بحث ارزیابی قرار گرفته است.
رایزانی و تشویق دولت های دو کشور برای رفع مالیات مضاعف از دیگر نکات مهم یادداشت تفاهم جدید هوانوردی کابل و تهران به شمار می رود. ادارات هوانوردی دو کشور مسوولیت گرفته اند که برای رفع مالیات مضاعف از سوی دولت های شان، تلاش کنند.
شرکت های آسمان ایر و ماهان ایر ایران و د افغان آریانا هوایی شرکت و کام ایر به عنوان شرکت های هوایی معینه دو کشور در بخش نقل و انتقالات مسافرین از افغانستان به ایران و بر عکس آن معرفی شده اند و در صورت نیاز شرکت های معنیه دیگر نیز به این لیست اضافه خواهند شد.
گفتنی است که خطوط پرواز میان افغانستان و ایران و بر عکس آن از مسیرهای پر رفت و آمد و صاحب ترافیک دایمی به شمار می رود.